Alexander Majda

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

List z Viedne

List v staroprešporáčtine ktorý hovorí o tom ako sme žili možno pravdivejšie ako sa zdá.
Namiesto úvodu:
Tento list som našiel asi pred rokom váľať sa pri kontajneri  na nemenovanom mieste v Ružinove. Zrejme sa niekde nasťahovali noví obyvatelia a "čistili"... no našťastie čistili tak "neopaterne", že – ale posúďte sami.
                                                                          ***
Wien 23.VI 62
 
Mojí milí !
 
 
Ščeraj som posolala na Gabiku dopis, a dnes prinde dopis od vás gde pišete že mimo otieckove lieki ste všetko Tete Gize odevzdali.
Tak ma to opravdu trocha hnevá že ste vsetci tú kartu čo som zaroven s balikom poslala tak neopaterne čitali.
Já som Vás len prosila abi ste tie dve malé krabice ktere som ešče zvlast zabalila a napisala nane (pre Ilku Turčanovu) abi ste len tie odevzdali Turčanovim lebo Ilka potrebuje tie tabletki na jejej viražku čo mála ve tvari, a čo sa jej stima tabletki stratilo a tak ich mosi stále uživat abi jej to neprislo naspatek. A aj na krabicovej dekle som napisala ešče ge istote len pri tich tabletkach (pre Ilku Turčanovu) teda nevim jako ste to všetci čitali. Bolo samozrejmne mimo tabletki vsetko pre Vás !
Já som to len pri balila ktomu abi som nemosela zas zvlast posilat aj na Turčanovich, no ale čo sa dá robit už sa to stalo ale teda po druhi krát dajte vác pozor a čitajte tich pár riadku co na karte pisem trocha pozornejši.
Na posledi jako prindete ktomú abi ste vi clo platili pre druheho ? to ja nechcem na žiaden pád, a vaša Marienka prišla stim o čokoladu, já všakvím že jej to aj vi kúpit možete ale iste vídenska bi jej smakuvala lepsi. Ale teda nehovorte otemto dopisi ani Terke lebo na posledi povi to Gizi a dohovi čo bi zase stoho prišlo, úražka pre urážku, ne že bi som jej to ne doprajala že ste jej to zanesli, ale teda nebolo to tak mislene.
Milá Jučka doufám že Ti tie kupele pomohli a že budeš mat delší čas polachcena a trocha odpočinuta si si už aj zaslužila iste Ti to padlo dobre jeden čas ked si sa nemosela oništ starat. Sanuj sa ale aj sčúl trocha viec doma potom budú mat tie kupele iste viac chosen.
Prajem Ti Jučenka všetko dobre a bola bich ráda ked bi si mohla ti aj s Gabiku prind, bi nás to obi dvoch velmi tešilo. Stím končim a mi Vás všetkich srdcine pozdravujme a boskavama aj Irenku a jej manžela.
 
Anči a Franz
 
Včerejšom dopise som Vám však odpoved dala ale teda čitajte ho pozorne abi ste stoho zas nečo ineho nevišlo.    

z 20.storočia | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014