Alexander Majda

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mohol by sa ateista stať pápežom ?

žiadosť britského vedca síce nebola akceptovaná ale ...
Po ozname o rezignácii pápeža na svoju funkciu sa na  blogu známeho britského periodika Guardien objavila táto vskutku podivná žiadosť o zamestnanie.


Komu: Vatikán (Personálne oddelenie)

 

Meno: Dean Burnett

 

Dátum: 11-02-2013

 

Vec: Voľné miesto CCLXVI ('Pápež')

 

Životopis: V prílohe

 

Motivačný list : Viď nižšie

 

Vážený Pán/Pani/Duch Svätý,

 

Nedávno bolo oznámené, že sa uvoľnila funkcia  pápeža, týmto avizujem že mám o danú pozíciu vážny záujem. Nepochybujem, že na danú pozíciu ste už obdržali množstvo žiadostí no verím , že práve ja by som mohol byť vynikajúci kandidát nakoľko mám za to, že môžem priniesť nové, rôznorodé a inovatívne prístupy k funkcii čo by rozhodne mohlo priniesť zvýšenie motivácie zainteresovaných a tiež zvýšenie reputácie samotnej organizácie ako takej  (teda Katolíckej cirkvi).

 

Oboznámil som a s popisom práce a hoci priznávam, že striktne vzaté , nevyhovujem niektorým základným požiadavkám (napríklad nemám pravidelný kontakt s Bohom ani s iným bližšie nešpecifikovaným božstvom) zároveň cítim, že moje prednosti v iných oblastiach viac než vyvažujú spomínaný nedostatok priamych skúsenosti.

 

 

Podotýkam, že nie som praktizujúci člen katolíckej, ani žiadnej inej  cirkvi,  no som kvalifikovaný a zapálený vedecký pracovník.  Verím, že práve toto robí so mňa ideálneho kandidáta na budúceho pápeža a to z viacerých dôvodov.

Napríklad  mám bohaté pracovné skúsenosti z pozicií kde bolo povinné nosenie bielych plášťov s dlhými rukávmi,  čo sa zdá byť jednou z hlavných povinnosti pápeža. 

Tiež pravidelne prednášam neurobiológiu takže mám bohaté skúsenosti s prezentáciou  v neznámom jazyku a to sálam plných ľudí ktorí sa snažia nezaspať, z čoho vyplýva že  by som nemal mať žiadne problémy  pri realizácii požiadavky na celebrovanie povedzme omše kedykoľvek to bude požadované.  

 

Nie som kardinál ale už letmé nazretie do mojej peňaženky prezradí že mám členské karty od predajcov a požičovní videa  Blockbuster Video a MVC čo jasne deklaruje oddanosť týmto miznúcim organizáciám a zároveň vyjadruje pevnú hoci asi nerealistickú vieru v zmŕtvychvstanie.

 

Ako ateistický vedec  nemôžem deklarovať pravidelný a priamy kontakt s Bohom no na druhej strane sa pravidelne stýkam s celým radom profesorov s Bohom porovnateľnou úrovňou moci a vplyvu ktorí zároveň  vyžadujú bezvýhradnú poslušnosť tích ktorí ich vzývajú - teda  mám zato že táto prax ma dostatočne vyzbrojila  profesionálnymi skúsenosťami požadovanými na danú pozíciu.

 

 Ako pápež so vzťahom k vede by som cirkvi mohol byť prospešný aj v tom, že by som do nej vniesol prvky racionality a logiky čo by cirkev vyzbrojilo a tak jej umožnilo ľahšie prežiť v dnešných moderných časoch.  Mohol by som poskytnúť mnoho hodnoverných teórii o pôvode vesmíru, o pôvode života, evolúcii či ľudského svedomia a ďalších teórii kde Cirkev cíti oprávnenie sa k nim vyjadrovať. Napriek tomu že väčšina vedcov požaduje dôkazy a kvalifikované posúdenie predtým ako prijmú nejakú teóriu, moja pápežská funkcia by zabezpečila takú dôveryhodnosť že spomínaným procesom by sa  dalo vyhnúť jednoducho tým, že čokoľvek by som vyhlásil by bolo akceptované ako fakt.   Tomuto privilégiu sa dnes teší skutočne len veľmi málo vedcov no ja , na moju skautskú česť, sľubujem že to nebudem zneužívať !

 

V minulých rokoch som realizoval množstvo zázrakov.  Ako príklad uvádzam že sa mi v dnešných podmienkach podarilo prežiť  vo vede a to napriek  veľmi nízkemu počtu mojich publikácii ktoré by stáli za zmienku a nebudili rozpačitú odozvu.

 

Jednoducho som dokázal prežiť aj napriek početným prešľapom a tak si myslím že táto moja schopnosť by sa mimoriadne hodila aj vo funkcii pápeža.


 Tiež dokážem zmeniť vodu na víno čo je považované za svojim spôsobom “klasický” zázrak.  Trvá síce to istý čas kým sa voda ktorou zalievame vinohrad zmení na hrozná z ktorých sa po zbere, triedení , lisovaní, fermentácii, dozrievaní, rozliatí do fľašiek  a predaju  stane víno.  No v konečnom dôsledku sa jedná o premenu vody na víno  -  to všetko za pomoci vedy ! (V prípade že toto by ako zázrak neobstálo na každý pád  je to magická záležitosť).

 

Aktuálne nežijem v celibáte ale od mojich čias tínedžera, zahľadeného do Vedy a bojujúceho  s aknésom s konceptom celibátu veľmi detailne oboznámený.

Tiež konštatujem že nie som homosexuál, čo by ma zrejme diskvalifikovalo.

 (Poznámka prekladateľa : V ďalšej vete sa autor v súvislosti s homosexualitou  priznáva k istým praktikám ktorých opis sa v tak nábožnej krajine akou je Slovensko jednoducho nehodí ani len spomínať nieto ešte prekladať)

 

 V neposlednej miere pripomínam že disponujem na funkciu pápeža požadovaným počtom mužských pohlavných žliaz (minimom sú dve) a tiež mám   isté skúsenosti pokiaľ ide o zakrývanie zločinov.   

 

Verím že uvedené kvality   robia so mňa ideálneho kandidáta na danú pozíciu a preto dúfam , že so žiadosťou naložte s primeranou vážnosťou.

 

Uvedomujem si že uvažované miesto je  nad mojím aktuálnym platovým zaradením no k hľadaniu lepšie plateného miesta ma vedie skutočnosť že potrebujem peniaze pre zabezpečenie svojej rodiny …teda vlastne myslím tým nákup kondómov…  a nejakých šperkov….

 

Teším sa na Vašu odpoveď.

 

Vestrum fideliter

 

Dean Burnett

 

P.S.  Aké je penzijné zabezpečenie ? 

 

 

 


Zo sucastnosti | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014