Alexander Majda

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vypočúvanie na Malej scéne STU

Rodina Košických vrátane J.Krónera

Bol som v sobotu na "vypočúvaní" – tak sa volá podujatie, ktoré sa raz za mesiac koná na Malej scéne STU v Bratislave. Vypočúvateľom je pán Tvarožek a "obeťami" sú povedzme celebrity z oblasti divadla, filmu či TV, ktoré sú nejakým spôsobom spojené s týmto divadelným priestorom. Podujatie trvá asi 90 minút a hostia mierne provokovaní vypočúvateľom voľne rozprávajú svoje „storky“ a názory a podobne. Ako to už býva, keď človek dostane slovo, často povie viac, ako zamýšľal. Aj tu sa to tak, treba však povedať, že v rámci normy.
Rodina Košických (režisér Miroslav so ženou-herečkou, dvakrát pojatou za manželku, dcéra Lenka a priženený Ján Króner) všeličo na seba prezradili. Najpresvedčivejšie na mňa pôsobili odpovede Miroslava – asi preto, že patrí k tomu pomaly miznúcemu druhu s chrbtovou kosťou a zároveň s vášňou a zaujatím pre vec. Niečo zmysluplné chcieť, nebáť sa vždy zostať slobodným a konať v zhode so svedomím – môže človek dosiahnuť viac? Veľmi zvláštne pôsobil aj fyzický rozdiel medzi zemitým vzhľadom rodiny Košických (niektorí z nich, ba skôr viacerí, vedia variť až príliš dobre) a priam anorekticko-volavkovitým výzorom moderátora. Teda vrelo odporúčam návštevu tohto podujatia, najbližšie sa bude konať opäť o mesiac.

Poznámka: Jediné, na čo sa treba mentálne pripraviť, vyplýva z toho, že akcia je zadarmo (dokonca aj so zadarmo občerstvením – ja som si dal pohár celkom dobrého vína). Znalcom života, spravidla ide o ľudí, čo majú bližšie k Lamaču, už netreba nič hovoriť. Áno, v hľadisku sa vznášal taký jemne hospicový duch a prakticky všetci diváci boli poberatelia dávok, nie prispievatelia do dôchodkového systému. To však nič nemení na príťažlivosti podujatia, pokiaľ teda netrpíte takzvaným ageizmom, alebo nedajbože nemáte za úlohu riešiť ten neriešiteľný problém udržateľnosti dôchodkového systému.


Vzťahy | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014