Alexander Majda

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Korupcia na okraji Galaxie ?

opäť sa potvrdilo že sa kradne všade, nielen v SR - čo nám síce nejak zvlášť nepomôže no aspoň nepoškodí ale že by korupcia mohla spôsobiť koniec sveta ?

Je všeobecne známe že predsedníčka "Komisie pre šírenie inteligentného života vo Vesmíre" ma luxusného koníčka, totiž záľubu v časopriestorovom cestovaní. Preto nás neprekvapilo že aj posledné zasadnutie Komisie bolo opäť na riadne vzdialenej planéte (28 svetelných rokov).

Konkrétne išlo obskúrnu mikroplanétku kdesi na okraji Mliečnej dráhy ktorá sa do povedomia Galaxie dostala v súvislosti s nedávnym nepriehľadným čerpaním z Kohézneho fondu Galaxie (viď historická poznámka nižšie). Teda samotné miesto jednania Komisie nebolo nič zvláštne čo by stálo za agentúrny článok, no tentoraz to predsa len nebolo také bežné výjazdné  zasadnutie. Zámienka na cestu bola síce štandardná, lebo v prípade nejasností (citujeme zo Smernice o šírení inteligentného života) : "má Komisia povinnosť na mieste dôkladne a objektívne overiť kvalitu materiálu ktorý má byť použitý na šírenie inteligencie". No vtip je v tom, že podľa dobre informovaných kruhov, inteligentný život na tejto planétke nasadila práve predsedníčke spriatelená firma ! Teda ak sa to potvrdí je jasné, že ide aj o jej kšeft , presnejšie ide o to aby Komisia uznala úspech toho experimentu – no toto by  bol by to jasný stret záujmov (!) a to bez akýchkoľvek pochybností. Aby sme si rozumeli, za dodávku každej inteligentnej bytosti vhodnej na šírenie "inteligentného života" SYSTÉM platí tvrdou menou na drevo a platí dobre. Teda dá sa povedať, že ak Komisia odobrí predloženú správu a stotožní sa s jej odporúčaniami doteraz prakticky neznáma firmička (KMBK s. r. o, vznikla zrejme účelovo na tento biznis a to len pred pár tisíc rokmi) brutálne zbohatne a pani predsedníčka pochopiteľne s ňou !

 

Na druhej strane treba uznať že "chlapci" z KMB (konatelia sú traja mladíci vystupujúci pod menami Kristus, Mohamed a Budha) to nevymysleli zle, keď vsadili na tie na prvý pohľad totálne nemožné, krehké bytosti.

Len na ilustráciu uvádzame, že tieto tvory vydržia bez stáleho prísunu plynu O len pár minút ! a bez vzácnej tekutiny typu H20 úbohých pár dni a popritom sa smiešne ťarbavo motajú (nevedno prečo majú len dve nohy namiesto v celej Galaxii bežných 6 ), biedne plávajú a o normálnom lietaní ani nesnívajú ale najmä majú neuveriteľne náročný spôsob rozmnožovania.

 A predsa ! -   Podľa informácii od KMB od začiatku projektu, keď KMB hlásilo asi 1 milión použiteľných kusov, tak dnes ich počet narástol na úctyhodných 7 miliárd a naviac na veľké prekvapenie sa stali aj  pánmi života a smrti na tej planétke !   Teda za neuveriteľne krátku dobu, len 2000 rokov, ich počet vzrástol takmer 7000 krát ! To je slušné, najmä ak vezmete to že to nie je zas nejaký úplne primitívny systém (podľa informácii od technického experta  Komisie - jedna jednotka sa skladá z približne 10 miliárd buniek hoci treba priznať že tých buniek je asi len okolo 200 druhov).

 

Historická poznámka: Tento úspech je o to výraznejší že ide o rovnakú planétku na ktorej doslova pohorel pokus známej nadgalaktickej spoločnosti IDM (International Dinosaurus Machine) ktorá sa práve tu márne a dlho (asi 300 mil. rokov) snažila o kultiváciu svojho, inak inde tak úspešného modelu Dinosaurus,   s tým že tento pokus nakoniec musela zastaviť a to na vlastné náklady priamo Centrála (viď známy škandál s financovaním vyslania asteroidu). V tejto súvislosti treba poznamenať aj to, že doteraz prebieha vyšetrovanie spoločnosti IDM, a to vzhľadom na vážne podozrenie na  zneužitie prostriedkov z Kohézneho fondu Galaktickej komisie.

 

Kvôli úplnosti však treba priznať, že mimo ohromujúcej úspešnosti v rozmnožovaní vyšetrovaný materiál nesporne disponuje istou inteligenciu takže aj Komisia v rámci konania  zaevidovala viaceré presvedčivé dôkazy jej prítomnosti. Napríklad, síce možno trochu trápne, ale predsa len legitímne pokusy o "vstup" do Vesmíru alebo ich "objavenie" vlastného DNA kódu.

 Tiež treba uznať, že  predsedníčka mala zrejme pravdu aj v tom , keď podľa našich zdrojov údajne na Komisii argumetovala za rýchly odsun tým: „že, materiál nielen že spľňa kritéria kvality ale naviac   je už v stave úplnej zrelosti“. Nakoniec  v Komisii prevládol jej názor,  že ak by sa veci na tejto planétke nechali ako sa hovori "napospas" (teda neriadene), asi by to netrvalo dlho a materiál by sa sám znehodnotil ( viď ich zahrávanie si s jadrovou energiou systematická totálna devastácia vlastného (!) životného prostredia plus nechutná záľuba v nezmyselnom kynožení všetkého živého čo je okolo nich atď.).

 

Na druhej strane isté podozrenie vzbudilo to , že zasadnutie netrvalo predpísaných 100 rokov ale len 67 rokov. Skrátenie doby predsedníčka zdôvodnila tým, že (citujeme z oficiálneho zápisu): "skrátenie bolo nevyhnutne nakoľko   u niektorých členov Komisie sa začali objavovať náznaky zhovievavosti voči "vládcom” planétky a teda hrozila tu  strata objektivity”.

 

Na otázku "Či strata objektivity náhodou nehrozí skôr pre jej podozrivé finančné prepojenie na firmu ktorá projekt realizovala? " predsedníčka , ako sa dalo čakať, odmietla odpovedať a odkázala nás na hovorcu Komisie. Ten prehlásil, že ide o zlomyseľné a ničím nepodložené fámy ktoré zrejme súvisia s blížiacim sa koncom funkčného obdobia predsedníčky a snahou istých kruhov zabrániť jej opätovnému zvoleniu na čelo Komisie.

 

Nuž obrázok si musí čitateľ urobiť sám, za redakciu však môžeme sľúbiť že prípad budeme naďalej dôsledne sledovať.

 

Pre úplnosť ešte uvádzame presne znenie záverečného komuniké zo zasadnutia Komisie - tiež nejako podozrivo stručné, čo poviete ?

 

1. Komisia konštatuje že bytosti typu Homo sapiens (HS) vykazujú požadovanú mieru inteligencie potrebnú na to, aby v zmysle "Smernice o šíreni inteligencie vo Vesmíre",   mohli osídľovať pre nich vhodné planéty.

 

2. Komisia konštatuje že počet bytostí HS dosiahol kritickú hodnotu a ich ďalší neriadený  rast priamo ohrozuje investície  firmy KMB s. r. o.

 

3. Komisia, z dôvodov uvedených v bodoch 1 a 2, doporučuje urýchlenú realizáciu štandardného  odsunu vhodných jedincov s tým, že firme KMB bude vyplatená za každého úspešne odsunutého a preživšieho tvora príslušná suma v zmysle Smernice.

 

4. Komisia ďalej nariaďuje aby pôvodný inkubátor, teda planétka vedená pod kódom: Milk1098796Sun12345655443200000000000000007/Earth

zostal zachovaný ale s  tým, že firma KMB sa ukladá ponechať v inkubátore minimálne taký počet jedincov s akým experiment začali (t.j. cca 1 milión).

 

5. Komisia tiež doporučuje ( na žiadosť firmy) aby akcia odsunu začala 21.12.2012 (miestneho času na planétke) a to overenou formou  "posledného súdu" s tým, že celé technicko-organizačné zabezpečenie odsunu vrátane výberu vhodných jedincov zabezpečí firma KMB.

 

6.Komisia nakoniec vyslovuje ocenenie osobného nasadenia vedenia firmy KMB  a navrhuje zaradiť firmu do zoznamu kandidátov na najbližšiu Galaktickú cenu "Za zásluhy o kultiváciu Vesmíru". 

 

Technická poznámka: vzhľadom na značnú agresívnosť presúvaného druhu sa nedoporučuje usídľovať ich ako celok ale len po častiach a to v počte maximálne 1 milión jednotiek na normovanú planétu. V opačnom prípade hrozí  známy fenomén “vybývania"  danej planéty.

Spracované z podkladov agentúry GalaxyNews 13.05.2012 06:12:09 WT (ide o miestny čas danej planéty)

 

Zo sucastnosti | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014